Varför kondom?

Kondom har många fördelar. Den gör att du kan ha samlag utan att behöva oroa dig för att bli smittad eller föra könssjukdomar vidare. Den är också det enda preventivmedlet som skyddar mot både sexuellt överförda infektioner och mot att bli oönskat gravid. För killar är kondom det enda sättet att själv bestämma när man vill bli förälder. Kondomer säljs i många butiker och onlineaffärer. Är du under 23 år kan du i Stockholms län hämta kondomer gratis på ungdomsmottagningar. Läs mer på säkraresex.se.


 • Gonorré

  Gonorré orsakas av bakterier och de vanligaste besvären är gulaktiga och illaluktande flytningar och att det svider när du kissar. Men du kan också vara utan symptom.

 • Herpes i underlivet

  Herpes i underlivet är en virusinfektion som smittar vid sex. Besvären är oftast sveda, sår och blåsor kring könsorgan och ändtarm, men du kan vara smittad utan att veta om det.

 • Hiv

  Hiv är ett virus som skadar kroppens immunförsvar. Tidiga tecken kan vara feber, halsont, svullna lymfkörtlar, sår på slemhinnor och hudutslag, men vanligast är att hiv-smittan sker utan märkbara symtom och att det dröjer flera år tills sjukdomen upptäcks. Sjukdomen är dödlig om man inte får behandling.

 • Klamydia

  Klamydia är en könssjukdom som smittar vid vaginalt, oralt och analt samlag. Symptomen är sveda när du kissar eller flytningar från urinröret, slidan eller ändtarmen. Det är också mycket vanligt att den som har klamydia inte får några symtom alls men man kan ändå smitta andra.

 • Kondylom

  Kondylom är ofarliga könsvårtor som smittar vid sexuella kontakter. Vårtorna går över av sig själva, men flera behandlingsmetoder finns. Kondylom är en av de vanligaste könssjukdomarna.

 • Syfilis

  Syfilis orsakas av en bakterie och smittar genom sexuella kontakter. De flesta får symptom efter några veckor i form av ett litet sår runt könsorganet, ändtarmen eller i munnen.

Hej! Vi genomför nu en enkät för att se vad du som besökare
tycker om kondomer och vår sommarkampanj Liggprofilen. Hjälp oss
gärna genom att besvara några korta frågor. Helt anonymt såklart.
Tack på förhand och ha en skön sommar! Hälsningar, Lafa

Nej tack Till enkäten
Enkät från lafa
1. Brukar du ha osäker sex (utan kondom) med ny partner?
2. Hur uppfattar du den här kampanjen?
3. Har du blivit mer positiv till att använda kondom?
4. Tror du att du kommer att använda kondom vid nästa sextillfälle med ny partner?
5. Hur gammal är du?

Du måste välja ett alternativ på varje fråga.

Skicka